Wednesday, July 28, 2010

ular gergasi sungai siput,perak

Jabatan Perhilitan menafikan bahawa ular gergasi ini dijumpai di sekitar hutan Malaysia. Sebaliknya, jurucakap Perhilitan menegaskan bahawa gambar ini berkemungkinan berasal dari China dan mula tersebar di internet sejak tahun lalu. Mungkin juga gambar ini diambil di sekitar hutan Amazon.

Yang pasti gambar ini bukan ditangkap di Malaysia atau lebih tepat lagi ditangkap di sekitar Sungai Siput seperti yang disiarkan oleh Utusan Malaysia (UM). Adakah gambar itu menjadi pelaris keluaran UM hari ini? Sudah garahu cendana pula, sudah tahu bertanya pula!


[ menang iphone 3g 16gb dengan hanya 1 klik sahaja.. klik sini untuk lebih lanjut.. KLIK ]

sekadar hiasan

5 comments:

  1. cerita di utusan itu ialah ular besar di lahad datu sabah...macamana boleh sampai ke perak...huhu

    ReplyDelete
  2. hehe.. ala ular tu time tu ngah melancong kot

    ReplyDelete
  3. bukan melanconglah...sbb ko tau lah paper utusan ni suka besar2 kan cerita..padahal dah lama org tau...menipu,tak cerita benda yang betul..janji paper hangat dipasaran....aku tak baca sangat utusan ni...boikot...

    ReplyDelete
  4. baca boleh percaya jgn.......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...