Monday, December 27, 2010

Terima Kasih yang tak terhingga..


Dah sekian lame tgk org ni dlm screen akhirnya dapat gk jmpe.. hehehe.. sebenarnya entry ni khas buat blogger pakngah@chilabaeyspot & makngah yg sporting.. kiteorg nk ucap terima kasih kt beliau dan beliau kerana melayan kiteorg mcm family sniri.. walaupun baru first time jmpe tp rs mcm dah lame kenal je.. lain kali boleh blanje lg ye pakngah.. dan ucapan terima kasih sekali lagi sebab bagi tiket masuk waterpark laketown resort..(bukan sume orang dapat ni..) hari ni jugak satu rahsia telah terbongkar.. rahsia name chilabaeys sebenarnya.. yang sebenarnya name tu diambil dari rakan beliau.. tp name pun rahsia kn.. mane boleh bagi tau.. kalau bagitau bukan rahsia la.. kang bagi tau pakngah saman plak.. hahah.. kalau nak tau kene tanya beliau sendiri ye.. cukup sampai disini dulu la.. nnt sambung lagi.. anyway terima kasih sangat2 kat pakngah & makngah sebab layan kiteorang.. walaupun tak lama tp terasa rapat macam keluaga sendiri.. kiteorang nk mintak maaf jugak kalau ada terkasar bahasa dan sebagainye lah....

TERIMA KASIH....




Thursday, December 23, 2010

Bertapa Sayangnya RASULULLAH S.A.W Kepada Kita

video

Daripada Abbas r.a Rasulullah bersabda :
"orng yang pertama dibangkitkan dari kubur di hari kiamat ialah MUHAMMAD S.A.W. jibrail a.s akan datang kepadanya membawa seekor Buraq. israfil datang membawa bendera dan mahkota. izrail datang membawa pakaian-pakaian syurga.
israfil bersuara : wahai roh yang baik! kembalilah ke tubuh yang baik. maka, kubur terbelah dua. pada seruan yang kedua pula, kubur mula terbongkar. pada seruan yang ketiga, ketika rasulullah S.A.W berdiri, baginda SAW telah membuang tanah di atas kepala dan janggut baginda SAW.
baginda SAW melihat kanan dan kiri. baginda SAW dapati tiada lagi bangunan.
baginda SAW menangis sehingga mengalir air matanya ke pipi.

Bagainda SAW bersabda : kekasihku jibrail! Gembirakanlah aku!

Jibrail as berkata : apakah yang kamu lihat di hadapanmu?

Baginda SAW bersadda : bukan seperti itu pertanyaanku.

Jibrail as berkata : adakah kamu tidak melihat bendera kepujian yang terpacak di                     atasmu?

Baginda SAW bersabda : bukan itu maksud pertanyaanku

Baginda SAW bersabda : aku bertanya kepadamu akan UMATKU. Di mana perjanjian mereka?

lihat lah video tersebut.. bertapa sayangnya RASULULLAH kepada kita semua.. tetapi kita??


Wednesday, December 8, 2010

PENTING!! . ..tolong sebarkan. Moga Allah balas jasa baik.....


Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran......
Semoga kita semua berhati2 jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita.

Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara2 kita.
Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh org2 KAFIR ..................
Perhatian Kalau ternampak penghujungnya ditulis
"Surah
Injilu Matay "(Terus reject)
Assalammualaikum Al Muslimin dan sahabat-sahabat semua....
Sila baca dan edarkan kepada sesiapa yang tiada di dalam e-mail ini...
Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah..... Jangan terpedaya pada
rupanya sahaja tetapi tengok dan sel id ikilah isinya juga... tengok
keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk
menghiasi dinding rumah, Hhmm.... sekali pandang macam ayat/kalimah
Al-Quran.......sebenar ayat Bible.

Saturday, December 4, 2010

Bosan Tahap Gunung Merapi


Just nk share je gambar ni.. sebenarnye dh xde idea nk tulis ape.. so the answer is ni la.. gmbr ni aku amik ms nk masuk contest chilabaey spot aritu.. gune kamere fon  nokia lame je.. xde duit nk beli kamera mahal2.. hahah..



Gmbr ni plak time aku g usya spotrim dgn abg ipar aku.. tau bp harge spot rim ni?? Murah je bak kate tokey kedai tu.. RM14,900… abg ipar aku dh bekenan plak kat spot rim ni.. tp disebabkan beliau baru sahaja menghabiskan RM6000 untuk membeli spotrim aritu jd die tahan je la.. hahah..


Ni plak gambar time aku masak lemang kt blakang umah.. jgn risau moto tu xmeletup pn.. sbb moto tu mmg dicipta untuk kalis api/peluru/bom tangan dan sebagainya.. yg xbest time ni aku sorg je jage sbb yg lain tlg mencekik je..




Ni gambar Garfield Malaysia.. dh kenyang tersandar mcm org.. siap ade port nk sandar tu.. gambar ni time aku datang umah member aku kat ampangan..





 Gmbar ni aku sj je amik sbb dah tahap bosan.. aku setting2 skit fon kesayangan aku (N82) n aku pn amik la gambar ni kt tepi bilik aku je..

sekian..~~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...