Wednesday, February 2, 2011

Cara baru perompak kereta.. Mesti Baca!!!

Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini. 


" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... .... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN 

20 comments:

  1. wah.. bijak! betul jgk tu.. gud info ni.. trimas

    ReplyDelete
  2. tahnx bro dgn info ni, sy stju bro, mmg ramai yg xsdar dgn taktik lick ni, nmpak mcm remeh, tp bila da kena padahnya sndri mau ingat la.

    SEGMEN TRICK : CARA MENINGKATKAN KELAJUAN INTERNET ( LOADING PAGE) SEBANYAK 20%

    ReplyDelete
  3. terima kasih bro... macam2 cara untuk merompak dan mencuri sebenarnye yer... tapi yang ini memang pasti kita akan keluar kereta utnuk mengambilnye... :)

    ReplyDelete
  4. teringat emel yg eyka dpt.style cmni gkla tp dorg wt keje kt petrol pam..iskh mnyeramknla mnusia zmn skrg neyh T___T

    ReplyDelete
  5. hoh...ok! lpas ni akan lebih berhati2...zaman skrg ni, utk dpt duit,org boleh buat apa saja

    ReplyDelete
  6. salam,

    info yg berguna...
    tq,share..:))

    ReplyDelete
  7. nice info~
    wahhh, takutnya mcm niee..
    huuu~~

    ReplyDelete
  8. midi : ur welcome

    redzuan : btul ramai yg buat xtau je skang ni..

    ChiLaBaey's Spot : tepat skali.. kite kuar kete org tu masuk kete.. mmg cantik..

    ♥ eyka elisha ♥ : ni dapat kt email gk ni.. same la..

    ~naddy~ : kita kne sentiasa berhati2 sbb skang ni musuh mane2 ade..

    bidadari : w'salam.. ur welcome

    ~ ナフィルザ ~ : jgn la takut.. relek je.. tp kne sentiase hati2 la.. mintak2 xde pape la..

    ReplyDelete
  9. mcm2 le pencuri zmn skrg ni..thnks gtau

    ReplyDelete
  10. takutnyerr, sib baik aku naik moto jek, huhuhu

    ReplyDelete
  11. uish!! macam macam dh skang. lain kali, kalau ada kertas yg melekat kt blakang kete, biar je. cm dh jauh skit dr tempat parking, baru turun & cabut. hee :)
    thanx for the info.

    ReplyDelete
  12. bijak pencuri neh tp kebijaksanaan nye salah gune..btw,tq sudi share..:P

    ReplyDelete
  13. takot btol. so skg kena more careful laa. emm

    ReplyDelete
  14. bahaya betui taktik tu,,, nak selamat ambik kunci,, dulu klu nak keluar dr kereta

    ReplyDelete
  15. eh eh kenapa tuju kat kaum hawa je ni? hehehe~ btw, nice info. Macam2 style rompakan dah sekarang ni.

    ReplyDelete
  16. isy... macam2 cara nak carik duit... kalau cam ni kaum adam pun kena hati2 jugak! hehehe jangan mare!!!

    ReplyDelete
  17. bagus info ni..kadang2 kita tak perasan tu semua taktik org nak mencuri keta kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...